Submenu

Symposium: Theatervoorstelling Doodvermoeiend over palliatieve zorg

Betty van Wijngaarden 29-02-2024
153 keer bekeken 0 reacties

Theatervoorstelling Doodvermoeiend belicht psychische, sociale en spirituele impact op patiënten, naasten én zorgverleners in de palliatieve zorg. Zij spelen tijdens het Symposium Onderwijs Palliatieve Zorg op 11 april a.s. enkele scenes uit hun programma.

Hoe en wanneer begin ik een gesprek en wat zeg ik? Goede communicatie is essentieel, maar vaak ontbreekt het ons als samenleving aan de juiste woorden als het gaat om palliatieve zorg. Patiënten stellen soms meer de ander op hun gemak dan omgekeerd. Vermoeiend. 

Theatervoorstelling Doodvermoeiend helpt mensen bij het bespreken van onderwerpen die soms zo ontzettend moeilijk zijn. Tijdens het symposium nemen zij ons hierin mee aan de hand van enkele scènes, waarin positieve voorbeelden van palliatieve zorg - aangevuld met theater, dans en beweging - centraal staan.  

"Hoe onuitsprekelijk lastig sommige onderwerpen ook zijn om bespreekbaar te maken, het kan net zo lastig zijn om rond te blijven lopen met het gevoel van: had ik toen maar…"  - Jurriaan Bles, regisseur en acteur 

De volledige voorstelling zien? Doodvermoeiend! is op 21 en 22 maart a.s. te zien in de Openbare Bibliotheek Amsterdam als onderdeel van het festival ‘Het Laatste Hoofdstuk’, dat duurt van 18 t/m 23 maart. Kaarten bestellen: https://lnkd.in/e2xjJYE5

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen