Submenu

Ben jij voldoende toegerust om goede palliatieve zorg te verlenen?

Machteld Mentink 26-11-2021
1157 keer bekeken 0 reacties

Competentiescan palliatieve zorg vanaf nu beschikbaar!

De roep om de mens en kwaliteit van leven centraal te stellen in de gezondheidszorg wordt steeds luider, want een behandeling gaat om meer dan alleen genezen. Dit is de kern van palliatieve zorg en dé reden om je competenties op dit vlak als zorgprofessional goed te ontwikkelen. Benieuwd hoe goed jouw kennis, vaardigheden en attitude in palliatieve zorg zijn?

Vanaf vandaag is de door O²PZ ontwikkelde Competentiescan palliatieve zorg voor verzorgenden, verpleegkundigen en artsen beschikbaar. In slecht een kwartiertje vul je de vragenlijst in en zie je meteen hoe je scoort op de gedragsuitingen kennis, vaardigheden en attitude binnen de verschillende CanMEDS-rollen. Via de catalogus met bij- en nascholingen vind je vervolgens gemakkelijk een scholing die bij jouw behoefte past. Invullen doe je anoniem. De scan is gemaakt op basis van het Onderwijsraamwerk palliatieve zorg 2.0.

De Competentiescan palliatieve zorg is ontwikkeld door het programma Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O²PZ) en is te vinden op het Onderwijsplatform palliatieve zorg (palliaweb.nl/onderwijs). Op dit platform vinden opleiders en docenten concrete handvatten om palliatieve zorg nog beter in hun onderwijs te verankeren. (Aankomend) zorgverleners vinden er het overzicht van bij- en nascholingen over palliatieve zorg. Het platform is het resultaat van een samenwerking tussen O²PZ en PZNL.

 Doe de scan

0  reacties

Cookie-instellingen