Submenu

Workshop interprofessioneel opleiden palliatieve zorg tijdens MMV-congres

v.l.n.r.: O²PZ-medewerkers Josefien de Bruin en Marieke van den Brand tijdens de MMV-workshop
Betty van Wijngaarden 18-12-2023
985 keer bekeken 0 reacties

Josefien de Bruin en Marieke van den Brand van O²PZ hebben 13 december jl. een workshop ´Individueel leren én interprofessioneel opleiden in palliatieve zorg´ gegeven tijdens het MMV-congres van de Federatie Medisch Specialisten.

Het thema van het 15e MMV-congres van de Federatie Medisch Specialisten was ‘Ruim baan voor de nieuwe dokter’. Dit gaat over de uitdaging om in medische vervolgopleidingen tijd en ruimte te maken voor actuele ontwikkelingen en nieuwe thema’s, zónder werkplezier, intrinsieke motivatie en autonomie van de nieuwe dokter uit het oog te verliezen.

Workshop pilot Hybride-SPOC palliatieve zorg

Josefien de Bruin en Marieke van den Brand van het programma Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg (O²PZ) hebben tijdens dit congres de workshop ‘Individueel leren én interprofessioneel opleiden in palliatieve zorg: van droom naar realiteit voor de nieuwe dokter’ verzorgd. Binnen het Opleiden 2025-project ´Interprofessioneel opleiden´ van de Federatie, hebben O²PZ, LUMC en Amsterdam UMC de handen ineengeslagen voor de Interprofessionele netwerkstage palliatieve zorg. Hiervoor zijn twee pilots (door)ontwikkeld om interprofessionele palliatieve zorg vorm te geven. Aios kunnen daarmee hun eigen leerpad bepalen en tegelijkertijd werken aan opleidingsdoelen. De workshop heeft de resultaten van de LUMC-pilot Hybride-SPOC palliatieve zorg gedeeld. Deelnemers aan de workshop zijn vervolgens aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek gegaan over interprofessioneel opleiden en palliatieve zorg. Daarbij hebben zij bekeken wat ervoor nodig is om deze voorbeelden in de eigen beroepspraktijk toe te passen.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen